Hogyan ragadjunk egy szigeten?


Azt màr korábban is írtam, hogy nagy gyakorlatom van a ritka kaland és katasztrófa filmbe illő helyzetek produkálásában. Ezúttal sem okoztam csalódást.

Vasárnap reggel két barátnőmmel terveztük, hogy északra utazunk kocsival kastély vadászat céljából. Na már most arra a válasz, hogy a szárazföldi kastély látogatás tervétől hogy jutottunk el egy tengerrel körbe zárt szigetig, ahonnan a parti őrségnek kellett kimentenie minket teljesen egyszerű… részt vettem a túrán. Reggel izgatottan ballagtam le a harmadik emeletről, hogy az utcán egy felemelt motorháztető és két tanakodó magyar lány fogadjon. Hát úgy fest, ma nem megyünk sehová.

Képtalálat a következőre: „flintstones gif”

A következő fél órában minden létező eszközzel és youtube videóval próbáltunk rájönni mi a gond. Mi okozhatja az állítólagos furcsa hangot. Én még pusholtam volna őket, hogy vágjunk bele, de amikor beszálltunk a kocsiba és megindultunk a szervíz felé. Úgy éreztem még két perc és a Flinstone család szereplőinek minden napjait élhetjük.

Letettem a tervről. Az új terv Cramond Island. Szuper mindig is látni akartam vágjunk bele. A lényeg, hogy a szárazföldről egy út vezet a szigetre, ami apály idejen járható. De figyelni kell a kiírásokra, hogy mikor jön a dagály nehogy visszafele meglepetés érjen… köhm…. Hát ért. A szigeten reggeliztünk, beszélgettünk jól elvoltunk, de gyanúsan csend lett. Az emberek eltűntek. Kiváncsian megindultunk ki a fák közül, hogy meglássuk a csodálatos tengert. Ami totál körbe zárta a szigetet.


Ahham. Az első reakció hogy tíz perces masszív röhögésbe kezdtünk. Senki nem mondhatja, hogy ez egy pesszimista társaság.

Majd miután minden létező ismerősnek beszámoltunk, hogy képesek voltunk egy lakatlan szigeten ragadni megkezdődött a tanakodás. Hívjunk segítséget? Délután 2 volt és este 10-kor ment volna le újra az ár, amikorra már azért hideg van. Nem sok időnk volt, mert hirtelen a távolban megláttunk egy embert a domb tetőn egy kutyával. Összenéztünk, hogy most ő valamiféle sziget őr, vagy ki lehet…

De persze mire újra felnéztünk horror filmbe illő módon el is tűnt… Nyilván jó jel. Következő ötlet: Menjünk, keressük meg őket! Ahha minden horror film így kezdődik. De se baj.

Vegül nem Pennywise-al vagy Hannibállal találkoztunk, hanem egy skót házaspárral és a három kutyájukkal.

Ők nyugodtak voltak addig a pontig amíg nem közöltük velük a tényeket, hogy a reményeikkel ellentétben ez a probléma nem oldódik majd meg két órán belül magától.

Majd jött az ötlet. Integessünk a hajóknak! És igen három különböző állásból igyekeztünk összehozni a 21.századi stoppolást.

Lássatok csodát a parti őrség pont arra gyakorlatozott, igy a következő pillanatban 100km/h s sebességgel rohantunk le a domboldalon hogy ugyan mentsenek már meg minket. Hárman mentő mellényben és stílusosan quechua zokniban gázoltunk bele a hideg tengerbe hogy aztán egy motorcsónakkal ki kössünk a zsúfolt kikötőbe.

Ott pont olyan érzésünk volt, mintha turista látványosság úszott volna be a kikötőbe, és nem mi. Kicsit nagyobb figyelmet kaptunk a kelleténél. Így azért egyszer-kétszer megfordult a fejünkben, hogy jobb lenne a szigeten.

Már csak azért is, mert 2016-2018 között 6 embert mentettek ki a szigetről összesen. Ez majdnem megdőlt csak a mai nappal és még megdobhatjuk három kutyával. A helyzeten azért enyhít a tudat, hogy a kapitány szerint aznap kivételesen gyorsan jött vissza a víz. Ezért is akartak menni egy kört, hogy biztosra vegyék, mindenki kijutott.

A kaland után még a skót párral néhány sör társaságában megünnepeltük, hogy kikerültünk onnan és indultunk haza egy olyan sztorival, amit még biztosan évekig mesélni fogunk.

Advertisement

One thought on “Hogyan ragadjunk egy szigeten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s