Pihenőnap, Gondolatok a Skót időjárásról

Végre elmondhatom magamról, hogy minden pipa. Tegnap áment mondtam a szobára. Nagyon jó helyen van csak tíz percre a Princes Street-től, és amikor sétálok lefele a tengert látom. Maga a szoba kis pici, de a lakás barátságos és szimpatikusak a lakótársak.

Holnap fogok átköltözni, ma még élvezem a nagy en-suite Airbnb szobámat 🙂 És mivel három nap után végre kisütött a nap, ma lemegyek a tengerpartra, mert itt az is van XD Azért ezt még meg kell szoknom.

Az első alkalommal, amikor Skóciába jöttem végig tűzött a nap. A helyiek már akkor is mondták, hogy az idő borzalmas. Én meg nagy mellénnyel: ugyan, mit nekem egy kis eső, mit izgulnak.

A kiköltözésem napján is ez volt tűzött a nap, viszont előtte egy hétig ügyeket intéztem Londonban és olyan fáradt voltam, hogy kb az egész napot a szobában töltöttem. Az Airbnb hostom kedvesen meg is jegyezte, hogy miért vagyok ilyen időben bent, ez neki fura. Kicsit zokon is vettem, de továbbra is bent maradtam.

Másnap…

Nahát ekkora arcra esést még életemben nem produkáltam. Szerintem mi magyarok (na jó lehet, hogy csak én), fel se tudjuk igazán fogni, mi az, hogy rossz idő. Egyik percben szakad az eső, azután tűz a nap. Azután a tűző nap mellett kezd el ömleni a JÉG. Kicsit utópisztikus volt. Miközben küzdessz az őrült és jeges szembeszéllel és próbálsz hegyet mászni… minden utcában.

Ez is hozzátartozik a valósághoz, de legalább kondibérletre nem kell költeni. Pont megnéztem az árakat egy havi korlátlan bérlet 8000 Ft átszámítva. Gondolom, azért ilyen olcsó, mert itt mindenki napi szinten edzésben van.

Amikor legközelebb kisütött a nap, három nappal később őrült kéztetést éreztem, hogy úristen süt a nap ki kell mennem, azonnal! Úgyhogy már értem, mire célzott a host-om.

Egyébként kedden kezdem a munkát, kicsit már izgulok, de szerencsére semmi köze az otthoni gyomorgörcshöz. Alig várom, hogy végre fizetésem legyen. Csak abban bízom, hogy még a számfejtés előtt megjön az NI számom, és nem kerülök rossz adózási kategóriába.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s