A 10 napos megvilágosodás II. Skócia

Úgy jött ki a lépés, hogy tíz napból ötöt Skóciában tölthettem. Alig, hogy kisétáltam a repülőtérről, olyan nyugalom tört rám, mint még soha. Friss levegő, gyönyörű napsütés, és egy festői dimbes-dombos táj.

Itt ismét Hostel foglalásom volt 4000 Ft/ éj áron, teljesen bent az Old Town-ban, így villamosra szálltam, hogy bejussak.

Kb. tíz percet mentünk, amikor kanyarodott a villamos és belém csapott a villám. Megláttam a kastélyt fenn egy hatalmas hegyen, a gyönyörű szürkés-sárgás-feketés épületeket, a nevezetességeket, amiket eddig csak képeken láttam és ezt mind egyszerre. Feldolgozhatatlan volt. (Harry Potter fanatikusoknak előre nyugtató bevételét javasolom, mert itt minden centi olyan, mint a filmben- nem véletlenül)

Tehát ez szerelem volt első látásra. Az 5 napban szinte egy rózsaszín buborékban pattogtam végig a turista útvonalakon.

Ami kihagyhatatlan: Royal Mile, Princes Street, Arthur’s Seat, Glen Coe, Loch Ness.

Sok barátom lett Németországból, Törökországból és Spanyolországból. Sok programot csináltunk együtt, így már nagyon ért bennem a gondolat, hogy ugyan, mit nyernék azzal, ha hazamennék? Életemben nem éreztem még ilyen szabadnak magam. Úgy éreztem, ha éjszakánként egyedül a sötétben kellene csatornát tisztítanom is maradni akarok.

Az utolsó előtti napon végül hallgattam az idősebbre 🙂 és hazamentem, hogy előkészítsem a terepet a költözésre.

A 10 napos megvilágosodás hihetetlen, de beváltotta a reményeimet. Megtaláltam azt a helyet, ami olyan, mintha az álmaimnak megfelelően legyártották volna. Az egészet pedig annak köszönhetem, hogy azon a héten, Koppenhágából Edinburghba, csupán 3000 Ft volt a repülőjegy 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s