Stuttgarti kitérő

Gondolhatnátok, hogy Skócia egy gondosan előre megtervezett döntés volt, de távol állna a valóságtól.

Még 2018 októberében derült ki, hogy a barátnőm és a párja kiköltözik Stuttgartba, Németországba. Amikor megkérdezték, hogy nincs-e kedvem nekem is kimenni, egyből igent mondtam.

Ez abszolút egy belső késztetés hatására történt, ugyanis évek óta menekültem a külföldre költözés gondolata elől. Két évente tiszteletét tette, de szerencsére mindig sikerült megszöknöm előle.

Ezúttal, úgy éreztem ezt kell tennem. A családom fantasztikus. Vannak barátaim, akiket nagyon szeretek, de a párkapcsolat, vagy egy munka, amit élveznék, valahogy nem jött össze.

Így novemberben felálltam a vezetői székből egy multinál. Egyébként ez a cég volt a harmadik elkeseredett próbálkozásom, hogy robot üzemmódban töltsem az életem hátralevő részét. Mintha direkt akartam volna magam belekényszeríteni ismét egy olyan helyzetbe, aminek köszönhetően minden reggelt gyomorgörccsel kezdhettem. Hát nem felemelő?

Elkezdtem gyártani az önéletrajzokat, ezerrel gyakorolni a németet és felkutatni az ismerősöket, hogy sikeresen Stuttgartba költözhessek.

Biztos, ami biztos ki is utaztam, hogy biztos legyek benne tudnék-e ott élni. Tudnék. Egyedül a nyelv az, ami problémás. Végülis beszélem a németet, de az angolt, sokkal jobban szeretem. A fő probléma viszont, hogy minden ország, ahol angolt beszélnek jó messze van, ami meg nincs ott jön a Brexit (Oké már senki se tudja, de akkor még így volt)…

1 hónap… semmi, 2 hónap… semmi, 3 hónap… még mindig semmi, itt valami nem stimmel…

Nem fogok hazudni szörnyű időszak volt, hogy minden létező ajtó bezárult előttem.

Szerencsére a barátaim és a családom végig támogatott. Különösen a bátyám volt az, akivel nagyon megerősödött a kapcsolatunk.

És akkor jött az érzés, hogy el kellene utaznom, hogy válaszokat találjak. Ha nem csinálok valamit, hogy kirángassam magam ebből a melankólikus, sajnáljuk magunkat, hogy milyen gonosz az élet velünk állapotból, sosem fogok egyről a kettőre jutni. Viszont alig maradt pénzem. Ilyenkor jön jól, ha az ember rengeteg vloggert és bloggert követ, vagy szervezett már low budget utazást.

Megnéztem, melyik városokba szólnak a 3 ezer forintos repülő, vonat és buszjegyek, hol vannak olcsó hostelek backpackereknek és életemben először teljesen egyedül neki vágtam a 10 napos megvilágosodásnak…
Spoiler Alert: ami szerencsére bejött.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s